perjantai 4. huhtikuuta 2014

Neljäskymmenes raskausviikko

Neuvolapäivä. Olen parissa viikossa saanut nostettua hemoglobiinini sadasta sataankahteenkymmeneenviiteen. On lohduttavaa, etten siis ole turhaan syönyt aivan sairaan pahanmakuista nestemäistä rautavalmistetta ja lisännyt persiljaa ja punajuurta lähes jokaiseen ateriaani. 
Painan nyt 60 kiloa. Paino ei ole juurikaan enää noussut pariin viikkoon, mutta tämä ei ilmeisesti ole huolestuttavaa, sillä neuvolatäti kysyi vain, että olenko saanut syötyä, ja myöntävän vastaukseni jälkeen asiasta ei enää puhuttu. Vatsakaan ei enää tunnu kasvaneen. Täti arvioi kokeilemalla ja kokemuksella vauvan painavan laskettuna päivänä 3300-3400 grammaa, mutta korosti, että tämä on vain hänen henkilökohtainen arvionsa eikä absoluuttinen totuus. Tähän on kuitenkin tyytyminen, sillä muuta painoarviota en ole saanut.

39+1

On ihanaa, että on perjantai ja viikonloppu edessä, mikä tarkoittaa sitä, että mieheni on seuraavat kaksi päivää kotona. Piristää pelkkä ajatuskin siitä, ettei tarvitse olla yksin. Olen edelleen turhautunut siihen, ettei mitään tapahdu, mutta yritän nähdä asian niin, että vauva syntyy kyllä heti kun kehoni on valmis synnytykseen. Ja parempi tietysti on, jos tämä tapahtuu luonnollisesti ilman keinotekoista käynnistystä. Ei tässä pahimmillaankaan enää voi montaa viikkoa mennä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että olet saanut hb:n nostettua! Mulla ei nouse mistään rautavalmisteesta eli suurella todennäköisyydellä saan lisäverta synnytykseen. :/ Odottavan aika on pitkä ja ahdistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin oli tuo hemoglobiinin nostaminen pieni haaste, kun se on normaalielämässäkin ollut mulla melko matala, mutta ilmeisesti tuo Iron vital F on melko tehokasta kamaa, vaikkakin tosiaan ihan järkyttävän makuista. Nyt kun vielä sais Hb:n pidettyä noissa lukemissa synnytykseen asti...

      Poista