maanantai 13. lokakuuta 2014

Turha tavaranpaljous

Ostin raskausaikana hoitolaukun. Laadukkaan, kauniin ja tilavan, mutta täysin turhan. En nimittäin vielä puolivuotiaan äitiyteni aikana ole keksinyt, mitä sellaista sinne pitäisi laittaa, mikä ei mahdu tavalliseen, keskikokoiseen käsilaukkuuni.

Jos menen lapsen kanssa lenkille tai kauppaan, en tarvitse hänelle mukaan oikeastaan mitään. Joskus heitän vaunuihin harsoliinan ja tutin, mutta harvoin kummallekaan tulee reissun aikana käyttöä. Vaunuissa roikkuu työkaverini virkkaama pöllö siltä varalta, että lapsi pitkästyy matkalla, mutta yleensä hän viihtyy kopassaan hyvin.

Jos menemme kerhoon tai kyläilemään, eli olemme poissa useamman tunnin, pakkaan mukaan vaihtovaipan ja peiton alustaksi, jolla lapsi voi makoilla. Joskus otan mukaan myös tuttipullon, sillä vieraassa paikassa lapsi ei suostu syömään rinnasta. Yleensä kaikki, paitsi makoilualusta, ovat mukana aivan turhaan. Kaikki mahtuvat käsilaukkuuni.

Onkin yllättävää, miten paljon tavaramäärä sitten lisääntyy, kun tekeillä on koko viikonlopun kestävä reissu. Tarvitaan ruokailuvälineitä, vaihtovaatteita, ulkovaatteita ja viihdykettä. Rattaat. Mummolaviikonloppua varten tarvittava tavaramäärä näyttää siltä, kun aikoisimme olla poissa useamman viikon.

Huonona pakkaajana minun on pakko tehdä lista.

Kuitenkin, meidän vauva tarvitsee keskimäärin aika vähän kaikenlaista. Syömiseen ja pukeutumiseen liittyviä asioita on paljon, mutta muuten melko vähällä pärjää. Monet raskausaikanani tekemät hankinnat ovat jääneet käyttämättömiksi. Yhtään voide-, talkki-, tai öljypurkkia ei ole edes avattu. Kuolalapuista yksi on ollut käytössä kerran, muut eivät ole tainneet päästä edes ensimmäiseen pesuun ja maidonkerääjä ja liivinsuojat ovat yhä avaamattomissa pakkauksissaan. Leluksi käy mikä tahansa värikäs ja äänekäs, ja pöydänjalatkin kiinnostavat vauvaa enemmän kuin lelukaari. Onneksi emme ikinä saaneet aikaiseksi hankkia sitteriä.

Kaikki tämä on tietysti yksilöllistä. Se, mikä meille on täysin turhaa, on monelle arjen pelastaja. En aio siis edes yrittää neuvoa, että hanki nämä ja jätä suosiolla nuo kauppaan, mutta pieni vinkki kaikille raskaanaoleville ja vauvaa suunnitteleville minulla kuitenkin on: kaikkea ei tarvitse hankkia valmiiksi ennen vauvan tuloa. Niitä tavaroita ehtii kyllä hankkimaan vielä silloinkin, kun niitä huomaa omassa arjessaan kaipaavansa.

6 kommenttia:

  1. Haha :D meilläkin tuolinjalat kiinnostaa kovasti ja leluksi käy kaikki millä voi hakata lattiaa ja mitä kovempi ääni sen parempi :D Hoitolaukkua en hommannut, mutta leikkimatto ja sitteri sen sijaan ovat olleet kovassa käytössä. Liivinauojia menee vieläkin ja maidonkerääjillä sain maitoa jemmaan aika paljon. Tosin kävi niinkin kurjasti että muutossa kaikki keräämäni maito (mitä oli PALJON) ehti sulaa sen verta että meni pilalle :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä kumma juttu, että miksi ihmeessä juuri tuolin tai pöydän jalat! Omaan silmään sieltä lattianrajasta kyllä näkyisi paljon mielenkiintoisempiakin juttuja. :D Tosin kyllä meillä tykätään tietokoneita ja stereoitakin hipeölöitä. Äidin kännykkä myös kiinnostaa valtavasti, mistä lie oppinut....... :O

      Kävipä kurjasti sun maitovarastoille! :/

      Poista
  2. Mä teen kans listoja ! Muuten unohtaisin matkatavaroista ainakin puolet kotiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo! Tai sitten on mukana hirveästi turhaa tavaraa, mutta ei niitä, mitä tarvitsisi. ;)

      Poista
  3. Minä haaveilin raskausaikana emmaljungan valkoisesta ah! niin ihanasta hoitolaukusta. Onneksi kuitenkin järki voitti ja jätin sen hankkimatta. Paljon edullisempi ja pitkäikäisempi perus olkalaukku riitti koko vauva-ajan ja meni käytössä vielä pari vuotta sen jälkeen :D Lelukaari ja sitteri koettiin meillä tarpeellisiksi, mutta kaikki vauvan kylpynesteet jäi avaamattomiksi. Kantoreppu oli ehkä huonoin ostos ikinä! Siinä ei viihdytty ollenkaan. Muuten kyllä syli kelpasi. Kunhan äiti ei päässyt tekemään samalla muita hommia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, siis sen hoitolaukun hinnalla olisin kyllä voinut ostaa itselleni melkein minkä laukun tahansa! Mutta turha sitä on murehtia, tehty mikä tehty. :)
      Meillä vauva viihtyy kyllä kantorepussa jos mennään ulos kävelemään, mutta sisällä kitinä alkaa viidessä minuutissa. Eli juuri kuten sanoit, kaikki hyvin kunhan äiti ei vaan yritä tehdä mitään muita hommia!

      Poista