tiistai 4. marraskuuta 2014

Yö puolivuotiaan kanssa

Viime yö kuten joka yö.

19:00 Lapsi nukahtaa tuttipullo suussaan syliini kesken iltavellin. Melkein kaikki on onneksi jo mennyt alas. Kannan hänet omaan sänkyynsä.

19:30 Neidin sisäinen kello on erittäin tarkka, ja herätys on viritetty edelleenkin aina puolen tunnin päähän nukahtamisesta. Pinnasängystä alkaa kuulua itkua. Mieheni menee katsomaan ja löytää lapsen sängystään konttausasennosta. Menemme koko perhe hetkeksi sänkyyn löhöilemään. Kuiskuttelemme mieheni kanssa omia juttujamme ja lapsi on puolen tunnin kuluessa sikeässä unessa. Jätämme hänet nukkumaan ja nousemme.

21:30 Olemme juoneet iltateemme ja katsoneet yhden jakson seuraamaamme sarjaa. Menemme nukkumaan.

00:30 Pinnasängystä kuuluu ähinää ja orastavaa kitinää. Lapsi on hävittänyt tuttinsa ja potkinut peittonsa pois. Kuuntelen hetken, löytyykö tutti, mutta kitinä yltyy ja nousen antamaan sen hänelle. Peittelen hänet, mutta hän inhoaa peittoa ja potkii sen saman tien pois.

00:35 Sama toistuu.

03:00 Lapsi herää syömään. Olen niin autuaassa unitilassa, etten ensin tajua nousta syöttämään häntä, vaan hetken mietin, että mitä nyt. Otan hänet mukaani ja menemme olohuoneen sohvalle. Tämä juontaa juurensa aikaan, jolloin vauva oli vastasyntynyt, ja tarvitsin imettämiseen sekä valoa että tyynyä ja rintakumia. Nykyään syöminen tietysti sujuu jo pimeässä ja ilman apuvälineitä, mutta tottumuksesta imetän aina olohuoneen sohvalla istuen.
Lapsi nukahtaa heti maitoa saatuaan. Kissa tulee päälleni nukkumaan.

06:00 Syömme uudestaan.

07:00 Mieheni herätyskello soi. Lapsi on jokellellut sängyssään iloisena jo muutaman minuutin. Mies nousee vaihtamaan tyttärellemme vaipan ja keittää minulle aamukahvit. Hän lähtee töihin, joten minun on noustava, vaikka uni vielä maittaisi.


Kuinka teillä yöt sujuvat?

7 kommenttia:

  1. Meidän 7kk tyttöä on hieman rauhoittanut unipussi. Siinäkin tosin päästään istumaan ja nelinkontin, mutta hän pysyy tasaisen lämpöisenä vaikka peitto päältä katoaisikin. Ainakin Ikeasta niitä saa kukkaroystävälliseen 16€ hintaan jos se ei teillä ole hyvä. Meillä oli grobag pusseja vauvakoossa ja ne olivat oikein hyviä, toisessa oli aukot turvavaljaille eli soveltui myös kaukaloon/rattaisiin. Nyt ne ovat jo liian pieniä, mutta uusien hinta hirvittää.. (Vähän meni jo aiheen vierestä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mä oon myös Ikeassa asioidessani huomannut ne ja miettinyt, että pitäisikö kokeilla, kun eivät tosiaan paljoa maksa. Olen vain jotenkin kuvitellut, että ne olisi tarkoitettu pienemmille vauvoille. En tiedä, mistä oon senkin keksinyt. Kiitos vinkistä! Ehkä unipussi tarttuu mukaan seuraavalla kauppareissulla.

      Poista
  2. Meidän yöt menee nyt taas suunnilleen niin että 19 iltapuuro, sitten pesut ja yökkäri, lopuksi vielä iltatissi. Sitten tyttö nostetaan omaan sänkyyn ja nukahtaa 19.30-20 väliin. Herää 5-7 aikaan syömään. Jos 5-6 niin nukkuu vielä tohon n.7 ja jos 6-7 niin sit nousee jo aamuun. Välillä on huonoja viikkoja jolloin herää lisäksi 00 ja 04 syömään mutta palaa n.4 päivän jälkeen tähän rytmiin takaisin.

    Tuli heti mieleen että auttaisiko iltapuuro pitämään unta pidempään? Siis kun mä meinasin alkaa antaa velliä niin sanottiin että se on korvikevauvoille ja ei ole rintamaitoa ravintorikkaampaa. Siis puuroa suositeltiin jos vaan lapsi suostuu sitä syömään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me vaihdettiin alunperin iltaimetys velliin, koska haluttiin lapsen nukahtavan omaan sänkyyn eikä rinnalle. Siihen kun hän nukahtaa niin paljon herkemmin kuin tuttipullo suussaan. Puuro tosiaan on kyllä mielessä aloittaa! Toistaiseksi neiti on vain syönyt niin huonosti lusikalla, että ollaan jätetty sen harjoittelu päiväsaikaan ja otettu iltaan ratkaisu, joka on (vanhemmille...) helpompi. Ehkä nyt tosiaan täytyy vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa tarjota sitä iltapuuroa. Voihan senkin päälle sitten vielä tarjota tuttipulloa. :)

      Voi ihana miten pitkän pätkän Kukkis nukkuu ennen kuin herää ensimmaisen kerran syömään! Siinä ehtisi itsekin saada ihan kunnon unet, kun vaan malttaisi mennä ajoissa nukkumaan. :D

      Poista
    2. Puuroahan voi tietty myös laimentaa niin että käy pullosta :) Toi onkin aika temppu mennä itekin ajoissa nukkumaan :D

      Poista
  3. Ihana blogi sinulla!! Jään linjoille :-) Myös meidän tyttö vihaa peittoa, naurahdin ääneen lukiessani tuon kohdan tekstistäsi :D Viime talvi vielä meni kun ei montaa pakkasyötä ollut mutta en tiedä, mitä tänä talvena keksin jos pakkaset yltyvät..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! :)
      Kumma juttu, että se peitto tosiaan tuntuu niin vastenmieliseltä! Joutuu varmaan laittamaan kovilla pakkasilla tuplayöpuvun. :D

      Poista