maanantai 2. maaliskuuta 2015

Jääkaapin jämät kasvispihveiksi

Ehkä jollekkin muullekin on joskus käynyt niin, että on maanantai, ulkona on harmaata ja märkää, eikä voisi vähempää huvittaa mennä kauppaan, mutta lapsi on siitä huolimatta ruokittava. Silloin pengotaan jääkaappia ja pakastinta, ja toivotaan, että sieltä löytyy edes pari hassua raaka-ainetta, joista saisi loihdittua jotain ateriaa muistuttavaa.

No, meillä oli tänään sellainen päivä. Vihanneslokerosta löytyi peruna, maissintähkä, puolikas kesäkurpitsa ja muutama porkkana. Tilanne oli siis ihan hyvä, ja koska pakastimessa oli herneitä ja kaapissa lisäksi munia ja jauhoja, alkoi kuulostaa siltä, että lounaaksi saataisi kasvispihvejä.Perunat, porkkanat ja kesäkurpitsa raastetaan, ja herneitä kannattaa murskata hieman vaikka haarukalla, mutta maissit kelpaavat sellaisinaan. Raasteista on tärkeää puristaa mehut hyvin pois, jotta homma pysyy kasassa vielä pannulla. Sitten kaikki vaan yhdessä samaan kulhoon ja sekaan laitetaan pari munaa, noin puoli desiä vehnäjauhoja kosteutta sitomaan, sekä maun mukaan mausteita. Myös esimerkiksi juustoraaste sopisi tähän hyvin, mutta meilläpä ei juustoa tällä kertaa ollut.Muotoillaan pihveiksi (tai epämääräisiksi möykyiksi, kuten minä tein) ja paistetaan. Tadaa, lounas on valmis!Jos olisin käynyt kaupassa, olisin korvannut herneet pavuilla, mutta näinkin nämä olivat ihan hyviä. Minä söin pihvini chilikastikkeen ja salaatin kanssa, Myy sai omansa ihan sellaisenaan.
Alkuun ruoka maistui neidille hyvin, mutta sitten hän ilmeisesti kyllästyi ja noukki pihveistä vain herneet suuhunsa. Tämä on hänelle melko tyypillistä.Ikävä kyllä siltä kauppareissulta ei silti tänään säästytä, sillä illallistarpeiksi näistä ei enää ole, mutta sainpahan pari tuntia lisäaikaa keräillä itseäni suoritusta varten.

2 kommenttia:

 1. Oo, kiitti vinkistä! Me ei ole tehty kasvispihvejä aikoihin, mutta näitä täytyykin tehdä seuraavalle lounaalle. Ihanan raikkaat kuvat :)

  Lastenhuoneenkapina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä siitä käteviä, että sekaan voi heittää melkein mitä vain kasviksia!

   Poista