maanantai 16. maaliskuuta 2015

Omassa huoneessa

Pikkuinen iso tyttöni muutti viikonloppuna nukkumaan omaan huoneeseensa. Olimme oikeastaan ajatelleet pitää häntä samassa huoneessa kanssamme vielä jonkin aikaa, mutta hän on viime aikoina nukkunut huonosti ja alkanut vaatimaan maitoa kolmesti yössä, mihin voimani eivät yksinkertaisesti enää riitä. Lapsi lähentelee kuitenkin jo vuoden ikää, eikä varsinaisesti tarvitse enää maitoa öisin. Yösyöttöjen lopettaminen ja muutto omaan huoneeseen tuntui järkevältä tehdä samalla kertaa.

Omasta sängystä on helppo näyttää, missä ovat orava, pöllö, kilppari ja viiri.

Siirsimme pinnasängyn lastenhuoneeseen lauantaina heti aamusta, jotta Myy ehtisi päivän aikana tottua ajatukseen uudesta nukkumapaikasta, ja nopeasti hän sen tajusikin! Muutama tunti sen jälkeen, kun homma oli valmis, kysyin häneltä "Missä Myy nukkuu?", ja vastaukseksi hän osoitti innoissaan oman huoneensa suuntaan. Nukahtaminen sujui illalla tavalliseen tapaan parin tutinheiton jälkeen noin kymmenessä minuutissa, mutta se yösyöttövieroitus onkin sitten asia erikseen. Ehkä kirjoitan siitä enemmän kun öitä on takana useampi kuin kaksi.

Lastenhuoneessa saa olla väriä.

Tuntuu hassulta ja oikeastaan aika ihanalta nukkua pitkästä aikaa ihan kahdestaan mieheni kanssa. Tunne on vähän samankaltainen, kun teininä bileissä ilman aikuisten valvontaa tai duunissa pomon ollessa lomalla. Vastuu on silti kannettava, mutta muuten voi olla vähän vapaammin.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo taulut on toki vielä tarkoitus saada seinälle... ;)

   Poista
 2. Aivan ihana lastenhuone! :) Meilläkin omaan huoneseen siirto herätytteli neitiä alkuun, mies heräsi hänen kanssa ja antoi pullosta vettä, viikon jälkeen heräsi edelleen, mutta nukahti itsekseen kun löysi tutin ja sitten viikko siittä niin ei enää herännyt ennen aamua. Tai sit mä en vaan herää enään siihen tutin etsintään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Meilläkin on sovittu, että mies nousee nyt ainakin muutamat ekat yöt, mutta jotenkin oon ite niin tottunut hoitamaan ne yöheräilyt, että olen pari kertaa ihan vahingossa mennyt paikalle. :D Onneksi tutti on riittänyt, eikä Myy ole alkanut vaatimaan maitoa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Lastenhuone saa minusta näyttää siltä, että siellä tosiaan asuu lapsi.

   Poista
 4. Tsemppiä yösyöttövieroitukseen! Meillä muuttui nuo yöt äkkiä tosi rauhallisiksi, kun poika siirtyi omaan huoneeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä minäkin yritän öisin itselleni hokea, että ei tässä varmaan kauaa mene... :D

   Poista