keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Mikä päivähoito?

Näpyttelin tänään hakukoneeseen sanat "Helsingin kaupunki" ja "päivähoito". Pienen paniikin vallassa, ihan kuin olisin tekemässä jotain lopullista ja mahdollisesti hätiköityä, vaikka varsinkaan jälkimmäisestä ei ole kyse. Minä vain en ole koskaan ollut päiväkodissa, enkä oikeastaan muista lapsena tunteeneni ketään muutakaan, joka olisi ollut. Koko päivähoitomaailma on minulle ihan vieras. 

Varmaa on se, että minä palaan syksyllä takaisin aikuisten maailmaan. Tästä en ole (ainakaan vielä) innoissani, vaan pelkästään kauhuissani. Todennäköistä kuitenkin on, että mieheni jää ainakin muutamaksi kuukaudeksi lapsen kanssa kotiin, mistä sitten taas olen hyvinkin innoissani.


En hakenut päivähoitopaikkaa Myylle vielä, sillä aloitusajankohta on yllämainitusta seikasta johtuen vielä epävarma. Se kuitenkin ajoittunee aikaan, jolloin Myy on noin 1,5-vuotias, eli päätöksen kanssa voi vielä hetken vitkutella. On kuitenkin hyvä alkaa hiljalleen totuttautua siihen, että kotiäitiyteni ei ole ikuista. Ainakin tänään olen taas muistanut nauttia kotona olemisesta. Onhan se melkoinen etuoikeus!


11 kommenttia:

 1. Niinhän se on, etuoikeus. Mua on alkanut kauhistuttaa ja kaduttaa se että lupauduin jo palata töihin. Tiedän, tai ainakin luulen tietäväni, että kauhistus johtuu siitä että tuo iso muutos alkaa olla jo lähellä, sillä vielä hetki sitten odotin jo vähän innoissaan töihin paluuta. Jaiks ja apuuuuva - jännittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinut on haastettu! Tsekkaahan blogistani!

   Poista
  2. Varmasti jännittää! Mitä lähemmäs kyseistä ajankohtaa mennään, sitä enemmän minunkin jännitys varmasti vain lisääntyy! Toivottavasti mukaan jossain vaiheessa kuitenkin tulee sitä innostustakin. :) Tämä on kyllä varmasti sellainen asia, että ihan sama onko lapsi 1,5-vuotias vai kolme, niin äidille se on ihan yhtä haastava paikka jättää lapsi hoitoon.

   Kiitos haasteesta! :) Tartunkin siihen heti seuraavaksi, kun tulee aikaa päivittää.

   Poista
 2. Mäkin laitoin joku aika sitten entiselle pomolle viestiä, että saa tarjota jos syksyllä on töitä tyrkyllä :) en kyllä osaa päättää olisinko innoissani vai kauhuissani, jos jotain olisikin... Täällä on kyllä nyt aivan surkea työllistymistilanne tällä alalla ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne tuntemukset heräävät sitten, jos niitä töitä tosiaan tarjotaan. Saapahan sitten hyvällä omalla tunnolla olla vähän pidempään kotona, jos töitä ei heti löydykään. ;)

   Poista
 3. Ahdistaa niin kovasti, pitäisi itsekin palata syksyllä töihin. Kamalat paineet löytää sopiva hoitopaikka. Kamalaa jättää pieni hoitoon kun ei olla oltu erossa kuin tunteja. Eniten päänvaivaa tuottaa se, että millaista ruokaa tulevassa hoitopaikassa tarjotaan. Lapsi kuitenkin syö suurimman osan viikon ruoista hoidossa kun sinne menee.. Kotona ollaan syöty kasvispainotteisesti ja pelkkää luomua. Mitä jos hoidossa tarjotaan joka viikko nakkikastiketta ja kinkkukiusausta..?. Turhan paljon on joutunut lukemaan huonoja juttuja myös päiväkotiruuasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän lapsi menee aluksi hoitoon vain osa-aikaisesti pari kertaa viikossa, joten oikeastaan en ole ihan hirveästi käyttänyt aikaa päiväkotien vertailuun, vaan joku lähimmistä kelpaa kyllä.

   Päiväkotiruoka kyllä varmasti poikkeaa kotona tarjotusta, mutta kotoa ne ruokatottumukset kuitenkin pääasiassa opitaan. En tiedä, missä kaupungissa asut, mutta ainakin Helsingin kaupungin päiväkoteihin ruuan toimittaa Palmia, ja heillä on mielestäni ihan monipuolinen ruokalista ja luomutuotteitakin enemmän käytössä kuin laitosruualta olisin odottanut. Asiaan voi tutustua esimerkiksi täällä: http://www.hel.fi/hki/Palmia/fi/Catering-palvelut/paivakotiruokailu/ruokalistat tai http://www.hel.fi/hki/Palmia/fi/Catering-palvelut/paivakotiruokailu/Luomua+paivakodeissa.

   Tsemppiä sopivan päivähoitopaikan etsintään! Toivottavasti oikea paikka löytyy pian :)

   Poista
 4. Mä laitoin päiväkotihakemuksen liikkeelle jo tammikuussa, elokuulle haetaan paikkaa. Toiveena olisi yksi tietty päiväkoti, joten siksi yritin toimia mahdollisimman ajoissa. On se kyllä sitten niin outoa, kun sen aika tulee! :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että olit ajoissa liikkeellä jos haluat jonkun tietyn paikan! Oon kanssa kuullut, että joihinkin suosituimpiin paikkoihin saa kyllä jonottaa hyvän tovin. Täällä on käsittääkseni niin, että jos hakemuksen jättää neljä kuukautta ennen päivähoidon aloittamista, niin pääsee johonkin lähialueen päiväkodeista, ja meille on oikeastaan ihan sama, mihin niistä lähimmistä Myy menee. Hän aloittaa kuitenkin aluksi vain osa-aikaisesti muutaman kerran viikossa.

   Poista
 5. Täällä myös arkeen paluu edessä elokuun alussa, jolloin poika on 1v 3kk. Onneksi on jo hoitopaikkakin tiedossa kodin lähellä perhepäivähoitajalla, joten voidaan heitä nähdä puistossa jo ennen hoidon aloitusta. Vaikka hän ei nyt vierasta ketään ja on kotona hyvinkin touhukas, niin kyllähän se jännittää laittaa hänet vieraan ihmisen hoitoon. Onneksi ovat mummon kanssa tässä keväällä jo harjoitelleet useampia kertoja. Mutta nautitaan kotona olosta vielä, kun se on mahdollista. :) Ja kiitos kivoista jutuista, taustalla olen lueskellut pitkän aikaa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi kommentoida aiemmin. Kovin on tuttuja juttuja, kun lapset niin saman ikäisiä. -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kommentoit! On aina hauska kuulla, jos joku pystyy samaistumaan juttuihini. :)

   Perhepäivähoito on kyllä varmasti tosi hyvä ratkaisu! Se on muutaman kerran käynyt minullakin mielessä, mutta en ole jotenkin muistanut tutustua asiaan ollenkaan.

   Minua kauhistuttaa tässä hoidon aloittamisessa eniten juurikin se, että kun lapsi ei ole ollut hoidossa tosiaan koskaan edes mummolassa, vaan aina minun kanssani. Toivottavasti kesällä tulee mahdollisuus vähän harjoitella.

   Poista