lauantai 21. maaliskuuta 2015

Yösyöttövieroitus, viikko 1

Sana "unikoulu" tuntuu mielestäni hieman negatiivissävytteiseltä, mutta siitä huolimatta sellainen meillä nyt on viikon verran ollut meneillään. Lapsi muutti viime viikonloppuna omaan huoneeseensa nukkumaan, ja samalla lopetimme yösyötöt. Tavoitteena hommassa oli tietysti koko yön nukkuva lapsi ja levänneempi äiti.

Alku oli odotetusti raskas. Olimme sopineet mieheni hoitavan pari ensimmäistä yötä, mutta en minäkään osannut nukkua lapsen itkiessä viereisessä huoneessa, eli valvoimme koko perhe. Yllättävän nopeasti lapsi kuitenkin tottui tilanteeseen. Vettä tarjottiin nokkamukista kolmena yönä, neljäntenä riitti, että kävi laittamassa kadonneen tutin takaisin suuhun. Sen jälkeen Myy onkin nukkunut iltaseitsemästä aamukuuteen, mikä on ihan hyvin, vaikka jos minulta kysytään, niin kello kuusi aamulla on vielä yötä.

Itse en ole ollut aivan yhtä nopea oppimaan kuin lapseni, vaan herään joka yö kolmen aikaan ihmettelemään, etteikö tässä nyt tarvitsekaan nousta imettämään. Se on tietysti ymmärrettävää, onhan herätys ollut siihen aikaan melkein vuoden ajan joka yö. Tavallaan olisin silti odottanut, että olisin pelkästä väsymyksestä vedellyt hirsiä tyytyväisenä yön läpi, mutta ehkä sen aika on vähän myöhemmin.

Kokonaisuudessaan tilanne siis näyttää tällä hetkellä hyvältä, mutta ihan vielä en huokaise helpotuksesta. Viikko on lyhyt aika, ja takapakkia voi vielä tulla, mutta kyllä tämä nyt antaa luottoa siihen, että vielä tulee aika, jolloin nukumme koko perhe ihan koko yön.Ja vinkkinä kaikille, joilla tämä on vielä edessä: lastenhuoneessa sijaitseva sohva osoittautui ensimmäisinä öinä huikeaksi avuksi! Siinä ehti torkahtaa niin isi kuin äitikin, välillä vahingossa ja välillä ihan tarkoituksella.

6 kommenttia:

 1. Takapakkeja tulee todellakin! Mä lopetin yösyötöt tytön ollessa 7kk. Huomasin, että hän halusi maitoa vain nukahtaakseen uudestaan, kun oli siihen tapaan tottunut. Aika helposti lopettaminen onnistuikin, olin siitä ihan yllättynyt. Mutta yöheräämiset eivät siihen toki loppuneet, vaan niitä on edelleen, ei onneksi säännöllisesti. Ja muutenkin olen huomannut, että tuo muutokset nukkumisessa on vakio, nykyään tyttö kun herää mielestäni myös yöllä eli 6-7 aikaan. Plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on jo minusta hyvä, kun päästään siitä tavasta eroon, että herätään joka yö syömään! Niitä epäsäännöllisiä heräämisiä tietysti varmaan tulee niin kauan kuin lapsi on lapsi.
   Meillä herättiin ennen tätä viikkoa aina seitsemältä, mikä oli tosi hyvä, koska mieskin nousee seitsemältä töihin, ja mun aamua auttoi tosi paljon, että oli kaksi aikuista siinä hääräämässä aamupuuhia. Kuudelta ei pitäisi kenenkään joutua heräämään! :D

   Poista
 2. Mä herään vieläkin useampana yönä ihmettelemään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taas nähdään, miten paljon nopeammin lapsi oppii kuin aikuinen!

   Poista
 3. Meillä poju on jo 1v 4kk ja edelleen tankkaa öisin kerran pari rintaa. La-su oli ensimmäistä kertaa yökylässä ja yö oli mennyt oikein hyvin, vaikka rintaa eikä tuttipulloa ollut tarjolla. Nyt sitten päätettiin, että jätetään yösyötöt kokonaan. Katsotaan miten seuraava yö täällä kotona sujuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin oltaisi varmaan vielä jatkettu muuten, mutta mimmi heittäytyi yhtäkkiä 11 kuukauden iässä ihan hankalaksi, ja kerta rinnalla yötä kohden ei enää riittänyt, vaan tyyppi alkoi vaatia kolmea...

   Pidän peukut pystyssä, että siellä sujuu hyvin! Tsemppiä!

   Poista