perjantai 28. maaliskuuta 2014

Teutonia Cosmo

Posti muisti minua ilokseni eilen valtavan kokoisella paketilla, josta kuoriutui meidän tulevan pikkuisen tuliterä menopeli, Teutonia Cosmo yhdistelmävaunut. Oltiinkin jo vähän ehditty jännittää, että kumpi tulee ensin, lapsi vai kärryt, mutta hyvin kävi. Vaunut on nyt kasattuna eteisessä ja lapsi kelluu edelleen kohdussani.


Ensin vähän ihmeteltiin kisun kanssa, että mikä osa kuuluu mihinkin ja mitä nappeja ja tässä nyt sitten pitää painella, että nämä saa muutettua rattaista vaunuiksi, mutta lopulta onnistuin kasaamaan ne ja vielä oletettavasti ihan oikein. Hyvältä ainakin näyttää, eikä insinöörimiehellänikään ollut kotiuduttuaan mitään huomauttamista kokoamistaidoistani.Testasin vielä kissalla, kestävätkö ne kasassa, jos kyydissä on liikkuvaa painoa, ja kyllä kesti. Hyvä minä!


Tilasimme nämä saksalaiselta MyPram -sivustolta. Ennen ostopäätöstä katselimme kyllä aikamme myös käytettyjä vaihtoehtoja, mutta tarjonta ei ollut lähelläkään toiveitamme, joten päädyimme ostamaan ihan uudet vaunut. Saimme ainakin juuri sellaiset kuin halusimme; pyöriä, väriä ja kantokoppaa myöten. Hintaa näille tuli kotiinkuljetuksen kanssa vähän päälle 800 euroa, mikä on itse asiassa melko vähän verrattuna siihen, mitä sama setti olisi maksanut Suomesta ostettuna. Ainoana miinuksena tässä täytyy mainita, että kesti kaksi
kuukautta ostopäivästä siihen, että vaunut olivat perillä. Kuljetus sinänsä oli hyvin nopea, neljä arkipäivää Saksasta Suomeen, mutta koska vaunut jouduttiin tilaamaan Teutonian tehtaalta, aikaa meni. Yritys kuitenkin
piti minut sähköpostitse ajantasalla tilanteesta, joten koen palvelun kokonaisuudessaan olleen hyvää.


Ja sitten, miksi me valitsimme juuri nämä vaunut?

1. Nämä ovat yhdistelmävaunut. Sopivat siis lapselle koko sen ajan, kun hän on vaunuiässä. Voin kyllä suoraan sanoa, että rattaiden muuttaminen vaunuiksi vei minulta aika kauan aikaa, mutta onneksi sitä ei tarvitse kovin usein tehdä!

2. Näissä on kääntyvät etupyörät. Asumme kaupungissa ja liikumme pääosin vain kaupungissa, joten tämä oli melko helppo valinta. En sitten tiedä, miten nämä pienemmät pyörät toimivat lumella, mutta ainakin asfaltilla nämä kulkevat ja kääntyvät erittäin näppärästi.

3. Näissä on säädettävä työntöaisa. Minä olen sen verran pikkuinen, että tämä oli myös yksi ratkaiseva tekijä. Suurimmassa osassa vaunuja, joita kävimme koeajamassa, oli nimittäin työntöaisa niin korkealla, että olisin saanut koko hartiaseutuni kipeäksi niitä työnnellessäni.

4. Nämä vaunut tuntuvat todella kevyiltä työntää(!) ja miellyttävät sekä minun että mieheni silmää. Valitsimme näihin kovan, irrotettavan kantokopan, koska se vaikutti tukevalta ja kopan liikuteltavuus oli mielestämme myös plussaa. Myös säilytytilaa on melko paljon, kyytiin mahtuu isompaakin tavaraa. Kovin pieneen tilaan nämä eivät kyllä mene, mutta se ei haitannut meitä, sillä automme on farmarimallinen ja tavaratila siis suuri.


Värillä ei ostopäätöstä tehdessä sinänsä ollut mitään väliä, mutta olihan se nyt ihan kiva päästä sitten kuitenkin itse valitsemaan. (Ja kyllä, siitä huolimatta, että meille on tulossa tyttövauva, valitsimme siniset vaunut.) Jo raskauden alussa, kauan ennen kuin uskalsin edes ajatella vaunujen ostamista, ostin sattumalta Oililyn turkoosin hoitolaukun. Matchaa nyt sekin sitten, vaikka sitä ei tässä millään tapaa ajateltukaan.


4 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta! Teutonioita mekin tuumaillaan, mitenkäs näissä menee takuuhommat jne, kun on muualta tilattu? Ja mistä tuo ihana hoitolaukku? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta Teutonian sivuilta löytyy tällainen takuuehtoinfo: http://www.teutonia.com/fi/takuuehdot.html
   Ensimmäisenä ottaisin kuitenkin yhteyttä jälleenmyyjään ja kysyisin heiltä lisää toimintaohjeita, jos jotain vikaa noihin tulisi. Kolmen vuoden takuu niissä kuitenkin on. Tosin mä jotenkin luulen, että todella hidas prosessi siitä seuraisi, eli varmaan helpointa ostaa sitten ihan kotimaasta uudet vaunut, jos takuuasiat huolettaa. :)

   Hoitolaukku on tilattu joko Lastentarvike.netistä tai Lekmer.fistä. En valitettavasti muista kummasta, sen tilaamisesta on jo sen verran aikaa. Merkki on kuitenkin tosiaan Oilily ja laukku ihan nimellä "hoitolaukku", eli googlaamalla varmasti löytyy. Noilla oli muitakin tosi nättejä kuoseja ja varmaan nyt keväällä tullut taas lisää!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Miehen valitsema väri itseasiassa. ;) Mulle olisi käynyt mikä tahansa yksivärinen, mutta nyt kun tuota on muutaman päivän katsellut, niin on se kyllä tosi kiva!

   Poista