torstai 8. toukokuuta 2014

Suklaata tänne heti!

Elin ihan tyytyväisenä 27 ensimmäistä elinvuottani ilman suklaata. Minä en edes koskaan erityisemmin pitänyt suklaasta. Joskus töissä söin nälkääni muutaman palan, mutta ne kerrat, kun olen viimeisen kymmenen vuoden aikana ostanut itselleni suklaata, on helposti laskettavissa yhden käden sormin. Kunnes sitten tapahtui jotain, mitä myös raskauden viimeiseksi kolmanneksi kutsutaan.

Aluksi aloin ostaa kauppareissulla pienen patukan aina silloin tällöin. Sitten huomasin leipovani suklaakeksejä. Ja suklaamuffineja. Ja jossain vaiheessa olisin voinut lähteä kauppaan ihan vain sen suklaapatukan takia.
Raskausaikana tilanne kuitenkin pysyi hallinnassa, koska ajattelin, ettei liika sokeri ole hyväksi kohdussa polskivalle tyttärelleni. Synnytyksen jälkeen tilanne on toinen. Imetyksen aikana välteltävien ruoka-aineiden lista on huomattavasti lyhyempi ja muutenkin vähemmän ehdoton.

Tilanne lähtisi helposti käsistä, jollei pysyisi tarkkaavaisena. Voisin helposti syödä suklaata aamiaiseksi, suklaata lounaaksi ja suklaata iltapalaksi. 17 päivää synnytyksen jälkeen on lisäksi helppo keksiä syitä, miksi on ihan ehdottomasti ansainnut kaikki herkut, joita tekee mieli. No koska raskaus. Ja synnytys. Ja imetys. Ja jollei henkisten traumojen takia niin vaikka sen kunniaksi, että tyttäreni on niin ihana.

Itsekuria tässä tarvitaan. Olisi sääli alkaa kerätä niitä ylimääräisiä kiloja nyt, kun niitä ei tullut yhtään raskausaikana.

Toisaalta on melkein hullaannuttava ajatus, etten syömisilläni enää vahingoita kuin itseäni. Ihmisen raskaus kestää niin pitkään, että muutaman viikon jälkeen noudattaa vielä sääntöjä tottumuksesta. Eräänä iltana itkin riekaleisia hermojani sohvan nurkassa, kun mieheni kysyi, kaataisiko hän minulle lasin viiniä. Ensimmäinen spontaani ajatukseni oli, että hän on menettänyt järkensä, kunnes muistin, että hetkinen, sehän on ihan okei.

2 kommenttia:

  1. Senkun popsit vaan sitä suklaata ihan hyvällä omalla tunnolla, se on ihan okei kun on vasta synnyttänyt ;) Niin, itsehän söin ensimmäisen reilu kk:n joka päivä vähän :D Imettäessä (jos imetät) kuluttaa niin paljon, että pitäisi syödä 500 extra kaloria joka päivä, siihen mahtuu siis ihan hyvin vähän suklaatakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä imetyksellä minäkin oon tätä herkuttelua itselleni perustellut... :D Mutta ehkä pitäisi silti yrittää hankkia ne ylimääräiset kalorit jostain edes vähän terveellisemmästä...

      Poista