keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Muutosten vuosi 2014

Eilen illalla nukkumaan mennessämme löysimme mieheni kanssa peittojemme seasta tutin, viilentävän purulelun ja pehmolelupupun. Tilanne hieman huvitti, kun sitä alkoi ajattelemaan. Lähtötilanteessa oli kaksi työssäkäyvää aikuista asumassa yhdessä ja aina kiiltävä ja siisti koti. Tämän vuoden aikana tuo tilanne on muuttunut sellaiseksi, että kyseisten tavaroiden löytyminen sängystämme on ihan normaalia. Olemme vanhempia. Äiti ja isä, perhe.

Minä olen kärsivällisempi kuin aiemmin. Jos olen syönyt, jaksan monen tunnin nukutusmaratoneja hermostumatta. Minulla ei enää ole kiire mihinkään, ja ymmärrän, että ehdin tehdä omia juttujani sitten myöhemminkin. Toisaalta saatan myös olla todella hyökkäävä leijonaemo, mikäli koen tyttäreni (tai oikeastaan kenen tahansa läheiseni) tulleen väärin kohdelluksi. Ennen lasta (hormoneja?) harmittelin maailman epäkohtia lähinnä mielessäni.

Nykyisin pidän myös fyysisestä minästäni parempaa huolta kuin aikaisemmin. Chileläinen luomupunkku on vaihtunut kivennäisveteen tai colajuomiin. Absolutistia minusta ei ole tullut, sillä saatan edelleen juoda lasin viiniä jos olosuhteet ovat kohdillaan, mutta alkoholinkäyttöni on joka tapauksessa todella vähäistä. En halua hoitaa lasta krapulassa tai väsyneenä, enkä muutenkaan enää kaipaa humalaa. Lisäksi haluan jaksaa lenkkeillä! Siitä on tullut tärkeä osa päivääni, on ihanaa päästä ulos ja bonuksena vauvan saa helpohkosti päiväunille rattaisiin.

Parisuhde muuttuu tietysti aina väistämättä esikoisen syntymän myötä. Yhteistä aikaa on vähemmän ja lähes kaikenlainen spontaanius katoaa elämästä olosuhteiden pakosta. Olen tyytyväinen, että olemme pysyneet aviomieheni kanssa läheisinä ja toisillemme rakkaina näistä suurista muutoksista huolimatta. On meillä toki ollut tämän suhteen myös hieman tuuria, sillä saimme vauvan, joka menee iltaisin kiltisti nukkumaan kello 19, ja näin ollen ehdimme olla kahdestaan aika monta tuntia ennen omaa nukkumaanmenoaikaamme. 

Kulunut vuosi on kaikkiaan muuttanut elämääni enemmän kuin mikään aikaisemmista. Minä olen muuttunut, parisuhteemme, arkemme ja monet tavoistamme ovat muuttuneet. Raskaaksi tultuani ehkä pelkäsin edessä olevia muutoksia. Nyt minä tiedän, että ne olivat hyviä ja tervetulleita. Tämä vuosi oli hyvä ja olkoon seuraava vielä parempi!


Muuttuja


Hyvää uuttavuotta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa uutta vuotta teille<3
  Mä pelkäsin kanssa etenkin raskauden viime metreillä muutoksia, kaipa se on osa prosessia :) Ihanalta kuullostaa teidän vuosi ja on oillut ihanaa seurata elämäänne täältä puolen ruutua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Minna! :)
   Kait se jonkinasteinen pelko on tosiaan osa prosessia. Isosta muutoksesta kun kuitenkin on kyse.

   Poista
 2. Meilläkin on tuo hyvä, että poika menee sen verran aikaisin nukkumaan että yhteistä aikaa jää aina iltaisin parisuhteellekin :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi tärkeää, että sitä aikaa löytyy jostain! Vaikka voishan sitä joskus tietysti itsekin yrittää mennä ajoissa nukkumaan... :D

   Poista